GOLFPLATEN

DAKLEER

DAKSHINGLES

DEURLUIFELS

Bitumen dakrol

De bitumen dakrol is de meest toegepaste dakbedekking voor platte daken. Het is zelfs ook mogelijk bitumen dakrollen toe te passen op licht hellende daken.

In januari 2017 is Handelsonderneming Westroof gestart met de verkoop van deze kwalitatief hoogwaardige Polymer-Bitumen rollen. De producent behoort tot de TN-International Groep met 51 productiebedrijven in o.a. Litouwen, Tsjechië, Italië, Schotland en Duitsland. Tevens heeft de TN-International Groep een handelsnetwerk van 140 vestigingen en verkoopkantoren in 36 landen. Wij betrekken onze bitumen rollen uit Italië, waar vrijwel al het dakleer op de Nederlandse markt vandaan komt.
De bitumen rollen van TN zijn voorzien van een CE markering en KOMO ATG-keurmerk.

De TN-International Groep is, behalve producent van APP en SBS rollen, ook moederbedrijf van o.a. MIDA, producent van Shinglas® dakshingles.

 

Er zijn 2 verschillende soorten bitumen dakrollen:

APP
APP staat voor Atactisch Poly Propyleen. Dit houdt in dat het bitumen is verwerkt met een elastische kunststof. Het is soepel bij bepaalde omgevingstemperaturen. Dit betekent ook direct dat het beter bestand tegen de zon en UV straling is dan de SBS rol. Wanneer dus de toplaag van dakbedekking de bitumen laag wordt, dient gekozen te worden voor deze APP bitumen. APP bitumen dakrollen is de meest voorkomende polymer bitumen dakbedekking.

SBS
SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen.. Het grote voordeel van SBS bitumen is dat het de werking van onderliggende constructies, zoals dakconstructie en/ of isolatie goed op kan vangen omdat het product mee kan rekken. Een nadeel is dat SBS bij blootstelling van veel UV straling poreus wordt. Als er voor SBS bitumen gekozen wordt zal er bijvoorbeeld een laag grind over de dakbedekking heen moeten.

Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen, kunt u een email sturen naar info@westroof.nl.

OVER WESTROOF

Westroof is voor de Nederlandse markt o.a. importeur/distributeur van Humanit vezelcement golfplaten en hulpstukken, Guttanit bitumen golfplaten en hulpstukken, Shelltec gerecyclede golfplaten en hulpstukken, TechnoNICOL Shinglas dakshingles en TechnoNICOL polymer-bitumen APP dakrollen.

CONTACT

Handelsonderneming Westroof
Guido Gezellelaan 106
2182 WD  Hillegom
+31 6 51823367
info@westroof.nl

K.v.K : 60580593
BTW : NL001538837B06