Cemvin vlakke vezelcementplaten  

Cemvin vlakke vezelcementplaten worden vervaardigd van een mix van cement, cellulose, perliet en organische vezels. Cemvin is vorstbestendig, vochtbestendig en onbrandbaar conform klasse A1.

Cemvin in de dikte 4.5 mm, ook wel bekend als brandvrijboard, kent zijn toepassing o.a. als onderdakplaat en voor de buitenzijde van binnenspouwbladen. Nadat in 1993 er een algemeen asbest verbod in Nederland van kracht werd, heeft de fabriek de kleur van de plaat veranderd in roze. Inmiddels is deze flexibele plaat tevens weer leverbaar in de grijze kleur.

Behalve 4.5 mm wordt Cemvin geproduceerd in vele diktes tot 20 mm. Cemvin vlakke vezelcementplaten in de diktes 5 mm tot/ met 14 mm worden doorgaans voor alle voorkomende binnen- en buitentoepassingen toegepast. De diktes 18 mm en 20 mm worden vaak gebruikt voor tussenschotten en verloren bekisting. De standaard afmeting van Cemvin is 250 x 120 cm, echter de diktes 18 en 20 mm zijn in overleg tevens leverbaar in 300 x 120 cm.

Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen, kunt u een email sturen naar info@westroof.nl. Ook kunt u hiervoor eventueel gebruik maken van het contactformulier.