Rol op dak

Bitumen dakbedekking is de meest toegepaste dakbedekking voor platte daken. Het is zelfs ook mogelijk bitumen dakbedekking toe te passen op licht hellende daken.

Recent is Handelsonderneming Westroof gestart met de verkoop van kwalitatief hoogwaardige Polymer-Bitumen rollen.

De producent is het Russische TechnoNICOL. Zij zijn marktleider in Oost-Europa en Rusland met 51 productiebedrijven in o.a. Rusland, Litouwen, Tsjechië, Oekraïne, Wit-Rusland, Italië, Schotland en Duitsland.
Tevens heeft TechnoNICOL een handelsnetwerk van 140 vestigingen en verkoopkantoren in 36 landen.

TechnoNICOL is, behalve producent van APP en SBS rollen, moederbedrijf van MIDA, producent van Shinglas® dakshingles.

Er zijn 2 verschillende soorten bitumen dakbedekking:

APP
APP staat voor Atactisch Poly Propyleen. Dit houdt in dat het bitumen is verwerkt met een elastische kunststof. Het is soepel bij bepaalde omgevingstemperaturen. Dit betekent ook direct dat het beter bestand tegen de zon en UV straling is dan de SBS rol. Wanneer dus de toplaag van dakbedekking de bitumen laag wordt, dient gekozen te worden voor deze APP bitumen. APP bitumen dakrollen is de meest voorkomende polymer bitumen dakbedekking.

SBS
SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen.. Het grote voordeel van SBS bitumen is dat het de werking van onderliggende constructies, zoals dakconstuctie en/ of isolatie goed op kan vangen omdat het product mee kan rekken. Een nadeel is dat SBS bij blootstelling van veel UV stralng poreus wordt. Als er voor SBS bitumen gekozen wordt zal er bijvoorbeeld een laag grind over de dakbedekking heen moeten.

Indien u meer informati.e wenst of een offerte wilt aanvragen, kunt u een email sturen naar info@westroof.nl. Ook kunt u hiervoor eventueel gebruik maken van het contactformulier.

KOMOCE logo

Productcertificaat